Zvanīt: +371 22022229
Aizvērt

Sīkdatņu cookie lietošana

Mūsu lapa izmanto sīkfailus (cookies), lai saglabātu informāciju par Jūsu veiktajām darbībām lapā un nodrošinātu Jums ērtu lapas attēlojumu. Vai piekrītat sīkfailu saglabāšanai?
Ziedu piegāde, info tālrunis: +371 22022229 birojs@rigasziedi.lv
27. aprīlis, Vārda dienu svin:
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Naudas Koks( crassula) - Simbolika, Kopšana un Vēsture

Naudas koks, zinātniski pazīstams kā Crassula ovata, ir populārs un mīļš mājas augs, kas pievieno jūsu telpām ne tikai dabisku skaistumu, bet arī veiksmes un bagātības simboliku. Šajā rakstā mēs izzināsim naudas koka vēsturi, simboliku un kopšanas padomus, lai jūs varētu audzēt šo augu ar prieku un panākumiem.

Naudas koka vēsture un simbolika:

Naudas koks, kura izcelsme ir no Dienvidāfrikas un Mozambikas, ir saistīts ar bagātību un veiksmi. Ķīniešu tradīcijās naudas koks tiek uzskatīts par veiksmes talismanu, un to bieži ievieto tirdzniecības vietās, ofisos un mājās, lai piesaistītu labklājību. Dažādās kultūrās naudas koka lapas, kas atgādina monētas, ir asociētas ar materiālu bagātību un pārticību.

Naudas koka kopšana:

Naudas koks ir izturīgs un viegli kopjams augs, kas padara to par lielisku iesācējiem vai nodarbinātiem cilvēkiem. Lai audzētu veselu naudas koku, sekojiet šiem pamatpadomiem:

Gaismas prasības: Naudas koks mīl gaišu, bet filtrētu gaismu. Izvairieties no tiešiem saules stariem, kas var izraisīt lapu apdegumus.

Ūdens: Lai nodrošinātu pareizu apūdeņošanu, izžāvējiet augsnes virskārtu starp laistīšanas reizēm. Pārliecinieties, ka jūsu naudas koka podiņš ir labi drenējošs, lai izvairītos no sakņu puves.

Augsne: Naudas koks labi izaug vieglā, porainā augsnes maisījumā. Izvēlieties kaktusu un sukulentiem paredzētu augsnes maisījumu vai izveidojiet savu maisījumu, pievienojot perlitu vai smiltis parastajai augsnei.

Mēslojums: Lai uzturētu naudas koka veselību, pavasarī un vasarā mēslojiet to ar lēnu atbrīvojošu mēslojumu vai atšķaidītu šķidro mēslojumu.

Pārstādīšana: Naudas koku pārstādiet ik pēc 2-3 gadiem, lai nodrošinātu labāku augšanu un augsnes barības vielu atjaunošanu. Izvēlieties nedaudz lielāku podu, kas ir labi drenējošs.

Naudas koka pavairošana:

Naudas koku var viegli pavairot, izmantojot lapu vai stumbra spraudeņus. Atgrieziet spraudeņus no veselas auga un ļaujiet tiem žūt apmēram nedēļu. Tad, iestādiet spraudeņus sausā, labi drenējošā augsnes maisījumā, apliet ar ūdeni tikai, kad augsne ir pilnīgi izžuvusi. Pēc 4-6 nedēļām parādīsies jaunas saknes, un jūsu naudas koks sāks augt.

Naudas koka nozīme interjerā:

Naudas koks ir ne tikai skaists un dekoratīvs interjera elements, bet arī simbolizē labklājību un veiksmi. To bieži ievieto birojos, dzīvojamās telpās un tirdzniecības vietās, lai pievilktu pozitīvu enerģiju un labu veiksmi. Naudas koks arī ir lieliska dāvana, ko varētu uzdāvināt draugiem, ģimenei vai kolēģiem, lai izteiktu novēlējumus par veiksmi un pārticību.

Naudas koks ir ne tikai vizuāli pievilcīgs augs, bet arī ar dziļām simboliskām nozīmēm. Tā izturība un vieglā kopšana padara to par ideālu iesācējiem vai nodarbinātiem cilvēkiem. Ievērojot šos padomus par kopšanu un pavairošanu, jūs varat audzēt veselu un skaistu naudas koku, kas piepilda jūsu mājokli ar dabisku skaistumu un veiksmi.

Atpakaļ

© Copyright RigasZiedi.lv - Ziedu piegāde