Zvanīt: +371 22022229
Aizvērt

Sīkdatņu cookie lietošana

Mūsu lapa izmanto sīkfailus (cookies), lai saglabātu informāciju par Jūsu veiktajām darbībām lapā un nodrošinātu Jums ērtu lapas attēlojumu. Vai piekrītat sīkfailu saglabāšanai?
Ziedu piegāde, info tālrunis: +371 22022229 birojs@rigasziedi.lv
19. aprīlis, Vārda dienu svin:
Vēsma, Fanija

Krāšņās rozes

Rozes ir viens no populārākajiem un iecienītākajiem ziediem pasaulē. Ar vairāk nekā 100 sugām un tūkstošiem hibrīdu, rozēm netrūkst daudzveidības. Viena no galvenajām iezīmēm, ko cilvēki bieži meklē, izvēloties rozes, ir ziedu krāsa.

Ir daudz dažādu rožu krāsu, sākot no klasiskas sarkanas un rozā līdz neparastākiem toņiem, piemēram, zilai un melnai. Dažas no populārākajām rožu krāsām ir:

Sarkans: klasisks mīlestības un kaislības simbols, sarkanas rozes ir ideāls veids, kā parādīt kādam, cik ļoti jūs rūpējat.

Rozā: maigas un romantiskas, rozā rozes ir iecienītas starp līgavām un tiem, kas vēlas izteikt savu mīlestību un atzinību maigā veidā.

Dzeltens: Dzeltenās rozes, kas pārstāv draudzību un prieku, ir lieliska dāvana kādam, kurš ir bijis patiess draugs.

Oranža: drosmīga un dinamiska krāsa, oranžas rozes simbolizē aizrautību un entuziasmu. Tie ir ideāla izvēle tiem, kas vienmēr ir ceļā.

Balts: tīrība un nevainība ir balto rožu nozīme, tāpēc tās ir ideāla dāvana kāzās un citos īpašos gadījumos.

Lavanda: Elegantas un unikālas lavandas rozes simbolizē mīlestību no pirmā acu uzmetiena un burvību.

Zila: zilas rozes dabā ir ārkārtīgi reti sastopamas un simbolizē noslēpumu, maģiju un neiespējamo.

Melns: nāves un sēru simbols, melnās rozes bieži vien ir saistītas ar skumjām un zaudējumiem.

Runājot par rožu šķirnēm, ir daudz iespēju, no kurām izvēlēties. Daži no populārākajiem rožu veidiem ir:

Hibrīda tējas rozes: pazīstamas ar saviem lielajiem, košajiem ziediem un garajiem kātiem, hibrīda tējas rozes ir klasiska izvēle dārziem un ziedu kompozīcijām.

Floribundas rozes: floribundas rozes, kurām raksturīgi mazi un vidēji lieli ziedi, ir populāra izvēle apmales un masveida stādīšanai.

Kāpšanas rozes: Ideāli piemērotas žogu, sienu un lapeņu nosegšanai, kāpšanas rozes ir pazīstamas ar savu enerģisko augšanu un bagātīgo ziedēšanu.

Zemseguma rozes: Lieliski piemērotas apaugļošanai vietās, kur nav nepieciešama apkope, zemsegu rozēm ir izplatīšanās ieradums, un tās sniedz daudz mazu ziedu.

Miniatūras rozes: mazas, bet lielas krāsas, miniatūras rozes ir iecienītas to cilvēku vidū, kuriem ir ierobežota dārza platība vai kuri vēlas pievienot savu iekštelpu izkārtojumu.

Tā kā rožu izvēlei ir tik daudz dažādu krāsu un šķirņu, nav brīnums, ka tās ir iecienītas gan dārznieku, gan ziedu mīļotāju vidū. Neatkarīgi no tā, vai vēlaties paust savu mīlestību un pieķeršanos, svinēt īpašu notikumu vai vienkārši pievienot savam dārzam skaistumu, ir kāda roze, kas jums ir ideāli piemērota.

Atpakaļ

© Copyright RigasZiedi.lv - Ziedu piegāde